Muut eläimet

KONTTIAHO HIGHLAND RANCH

Konttiahon tilalle hankittiin keväällä 2018 toisen laatuliharodun, Gallowayn sonni ylämaannautojen rinnalle. Isäntä kiinnostui rodusta vierailtuaan edellisenä syksynä Skotlannissa Highlandien ja Gallowayn kotikonnuilla. Galloway on Suomessa melko harvinainen. Rotu luokiteltiin vasta hiljattain ympäri vuoden ulkona kasvatettavaksi. Galloway sopii hyvin laitumelle ankaraankin ilmastoon, sillä sen paksu karva ja tiivis aluskarva antavat hyvän suojan. Rotu on luonnostaan nupo.

Gallowayt ovat mustan, harmaan, ruskean tai valkoisen eri sävyisiä. Rodusta on olemassa myös kaksivärinen tyyppi, jolla on valkoinen vyökuvio. Konttiahon Galloway-sonni K. Nińo, tuttavallisemmin Ninja, on tätä ”Belted”-rotua. Ninjaa käytettiin heinäkuussa kahdeksan Highland-emon astutukseen ja toukokuussa tilalle on syntynyt ensimmäiset Highland cattle- ja Galloway-naudan risteytykset. Ensimmäiset kokemukset ovat positiivisia, vasikat vaikuttavat hyvin vantterilta. Syntyneet vasikat ovat rodultaan Gallowaytä. Sonni periyttää noin 90% ominaisuuksistaan ja siksi vasikat ovat aina nupoja. Mustavalkoinen väritys periytyy osittain. Olisiko ulkona kasvatettava nupo karvakorva kiinnostava vaihtoehto sinun maatilallesi?

Galloway sopii hyvin laitumelle ankaraankin ilmastoon, sillä sen paksu karva ja tiivis aluskarva antavat hyvän suojan.

Konttiahon herkulliset lihatuotteet

Tutustu tuotteisiimme ja tilaa suoraan maatilaltamme!

Ole yhteydessä

Konttiaho Highland Ranch
Suomäentie 174
43490 KANGASAHO

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Click here to Troubleshoot.

Scroll to Top